Naar homepage
Up 2 Date

Kabinet wil coronamaatregelen voor jongeren versoepelen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet wil coronamaatregelen voor jongeren versoepelen

Het kabinet besprak vandaag of er mogelijkheden zijn om de coronamaatregelen voor jongeren te versoepelen. Dat gebeurde naar aanleiding van een manifest in de Volkskrant, waarin onder meer Femke Halsema stelt dat de coronaregels niet langer verantwoord zijn voor jongeren.

Begrip

Minister de Jonge erkent dat veel jongeren te lijden hebben onder de coronamaatregelen. Ook Minister Grapperhaus en minister Kaag zijn het met Halsema eens dat er goed naar de jeugd moet worden gekeken. Wel wijst minister de Jonge erop dat ook ondernemers en kwetsbare ouderen het moeilijk hebben. Daarom werd er vandaag in de ministerraad besproken hoe er ondersteuning kan worden geboden aan deze kwetsbare groepen.

200 miljoen

Inmiddels is besloten dat er 200 miljoen euro beschikbaar wordt gesteld voor het verbeteren van het welzijn van jongeren en kwetsbare groepen. Dat maakte staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis vandaag bekend.

Ook wil hij dat gemeenten buurthuizen, sporthallen of bibliotheken weer openen, zodat jongeren elkaar weer fysiek kunnen ontmoeten. Dat moet dan wel met inachtneming van de coronaregels gebeuren, dus op anderhalve meter afstand. Zo lang jongeren niet naar school kunnen, is dit volgens Blokhuis een manier om hen toch perspectief te bieden. "Jongeren moeten thuiszitten, ze kunnen niet naar school, dus we hebben besloten dat we iets moeten doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Open Brief

In de open brief aan de Volkskrant pleitten onder anderen Femke Halsema, Maurice van den Bosch (voorzitter raad van bestuur ziekenhuis OLVG) en Jet Bussemaker (voorzitter Raad voor Volksgezondheid en Samenleving) voor meer vrijheid voor jongeren. Ze willen dat buurthuizen, scholen en sportclubs weer open kunnen voor jongeren door het inzetten van sneltesten, zoals een ademtest: ''Dan kunnen met bewijzen van negatieve testuitslagen scholen, buurthuizen, studiezalen en sportclubs voor hen heropend worden.''

Ster advertentie
Ster advertentie