Up 2 Date

Trump 'helemaal genezen' en kritisch over coronabeleid

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Trump 'helemaal genezen' en kritisch over coronabeleid

Donald Trump, de president van de Verenigde Staten, is sinds maandagavond weer terug thuis in het Witte Huis en volgens zijn arts Sean Conley "compleet genezen" van corona. Dat maakt Conley dinsdagmiddag bekend in een verklaring.

Geen symptomen meer

Volgens de arts vertoont Trump niet langer symptomen van het coronavirus en is hij weer "kerngezond". De president zou daarnaast erg goed geslapen hebben en 's ochtends meteen hulp hebben gekregen van een medisch team. "Over het algemeen doet hij het zeer goed", aldus de arts in een verklaring.

'Minder erg dan reguliere griep'

Trump zelf is inmiddels van mening dat het coronavirus eigenlijk "reuze meevalt" en vindt het tijd dat Amerika zijn economie weer opengooit. Volgens de president is de reguliere griep veel gevaarlijker dan corona. "Gaan we ons land op slot gooien? Nee, we hebben ermee leren leven, net zoals we leren leven met Covid, in de meeste populaties veel minder dodelijk", twittert hij.

Social media bedrijven grijpen in

Twitter en Facebook hebben inmiddels actie ondernomen naar aanleiding van Trumps statement. Twitter bestempelt de tweet als 'onwaar' en stelt dat het bericht "mogelijk schadelijke informatie met betrekking tot COVID-19" bevat. Facebook heeft het bericht zelfs verwijderd

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie