Up 2 Date

Rutte ontkent verzwijgen informatie toeslagenaffaire

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte ontkent verzwijgen informatie toeslagenaffaire

Demissionair premier Rutte ontkent dat er informatie is achtergehouden in de kindertoeslagenaffaire. In een gesprek met informateur Tjeenk Willink zegt hij dat er bij het opstellen van dat feitenrelaas niets "onoorbaars" of "vreemds" is gebeurd. Rutte liet weten er verder niks over kwijt te willen en dat de Tweede Kamer uiterlijk maandag een uitgebreide brief met uitleg krijgt.

Achtergehouden

RTL Nieuws kwam gisteren met het nieuws naar buiten dat het demissionaire kabinet in de toeslagenaffaire doelbewust informatie zou hebben achtergehouden voor de Tweede Kamer. De nieuwszender had een uitgebreide reconstructie gemaakt van besprekingen in de ministerraad van 15 november 2019 over het toeslagenschandaal. Het achterhouden van informatie zou zijn gebeurd om verantwoordelijke hoge ambtenaren en politici uit de wind te houden.

Ophef

In de Kamer ontstond ophef na de onthulling van RTL Nieuws. De Kamer eist opheldering van Rutte en andere betrokken ministers. De huidige coalitiepartijen willen eerst de brief met uitleg afwachten voordat er een debat over de kwestie komt.

Ster advertentie
Ster advertentie