Up 2 Date

Boycot resulteert in verkoopafname bij McDonald's, aandelen dalen

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Boycot resulteert in verkoopafname bij McDonald's, aandelen dalen

Het zware geweld van Israël tegen de Palestijnen brengt weinig goeds voor McDonald's. Door de boycot op de fastfoodketen zijn de aandelen tot bijna één procent gezakt. Eerder kwam naar buiten dat McDonald's het Israëlische leger steunt met gratis eten. Dat is voor burgers wereldwijd de reden om het Amerikaanse fastfood-concern te boycotten.

Ontkenning

Op social media was te zien hoe Israëlische soldaten eten in ontvangst namen van McDonald's-restaurants. Volgens Chris Kempczinski, CEO van McDonald's, klopt dit niet. Hij stelt dat deze bewuste restaurants franchises zijn. Dat zou betekenen dat deze McDonald's-vestigingen uitgebaat worden door lokale ondernemers.

Verkoopdaling

Na de uitspraak van de topman zakte het aandeel van McDonald's met bijna één procent op de beurs. Lokale McDonald's-uitbaters in Saudi-Arabië, Maleisië en Pakistan lieten weten het niet eens te zijn met de steun voor het Israëlische leger. In welke mate de verkopen zijn gedaald is op dit moment nog niet bekend.

Starbucks

Naast McDonald's zijn er meer bedrijven die worden geboycot om het bieden van steun aan Israël. Ook Starbucks trekt minder bezoekers door hun openlijke steun aan Israël. Ze overwogen zelfs hun winkels te sluiten in Marokko. De koffieketen klaagde zijn eigen werknemersbond aan nadat die hun steun uitspraken voor Palestina.

Ster advertentie
Ster advertentie