Up 2 Date

Beroemdheden vragen aandacht voor eerlijke vaccinverdeling tijdens megashow

foto: EPAfoto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Beroemdheden vragen aandacht voor eerlijke vaccinverdeling tijdens megashow

Verschillende beroemdheden - waaronder prins Harry, Meghan Markle, Lizzo en Elton John - vragen aandacht voor de eerlijke verdeling van coronavaccins. Dit doen zij tijdens het Global Citizen Live-evenement dat plaatsvindt in Parijs, New York, Londen en Los Angeles.

Global Citizen Live-evenement

Het wereldwijde evenement werd zaterdagavond afgetrapt en duurt nog tot en met zondagavond. Elton John stond zaterdag op het podium in Parijs. "Terwijl de meesten hier vandaag zijn ingeënt tegen Covid, is dat in Afrika slechts 4 procent. We mogen niemand achterstellen", zei de zanger.

Lizzo deed haar zegje in Los Angeles. "Waarom heeft God me zoveel gegeven als ik daar niets voor terug doe? Bedankt dat jullie mij de mogelijkheid hebben gegeven iets terug te doen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wereldwijd herstel

Naast Lizzo en Elton John traden ook artiesten als Doja Cat, Jennifer Lopez en Meek Mill op. Het evenement is onderdeel van een campagne die een eind wil maken aan de coronapandemie en bijdraagt aan wereldwijd herstel. Het vorige Global Citizen Live-evenement in mei leverde ruim ruim 106 miljoen euro op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie