Naar homepage
Up 2 Date

Justitie looft 10.000 euro uit voor gouden tip over overvallen op BN'ers

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Justitie looft 10.000 euro uit voor gouden tip over overvallen op BN'ers


Justitie is op zoek naar de gouden tip die leidt tot de aanhouding van een aantal verdachten van een reeks gewelddadige overvallen op bekende en vermogende Nederlanders. Degene met de gouden tip krijgt een beloning van 10.000 euro. Dat meldt een woordvoerder van de politie in Opsporing Verzocht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Overvallen

Bij de politie loopt al langere tijd een onderzoek naar criminelen die steeds in wisselende samenstellingen overvallen en inbraken planden bij bekende en vermogende Nederlanders. De overvallen waren in de meeste gevallen gericht op dure sieraden, horloges en geld. Bij verschillend slachtoffers is bij de overval grof geweld gebruikt.

Bekende Nederlanders

Twee van de slachtoffers van deze bende criminelen zijn René van de Gijp en Nikki de Jager (NikkieTutorials). Zij werd vorig jaar augustus in haar huis beroofd, vastgebonden en geslagen met een vuurwerpen.

Een aantal maanden eerder werd de auto van Van der Gijp met slaghamers toegetakeld door gemaskerde mannen toen hij thuiskwam van een tv-uitzending. Door de gepantserde ramen van de auto van de voetbalanalist gingen de criminelen er zonder buit vandoor.

Opgepakt

In december heeft de politie al een deel van deze bende aangehouden. Het gaat om in totaal acht verdachten, allemaal mannen tussen de 19 en 32 jaar, waarvan er zeven nu nog vastzitten. Bij een aantal van deze verdachten zijn er dure spullen, zoals designertassen en dure auto's, in beslag genomen.

Dat betekent helaas niet dat de zaak nu is opgelost. Uit bewakingsbeelden - die je terug kunt zien in Opsporing Verzocht - en onderzoek van de recherche weet de politie dat er meer mensen betrokken zijn bij de overvallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie