Up 2 Date

Talpa laat extern onderzoek doen naar bedrijfscultuur

  1. Newschevron right
  2. Talpa laat extern onderzoek doen naar bedrijfscultuur

Talpa Network heeft externe partijen de opdracht gegeven onderzoek te doen naar de bedrijfscultuur. Met de uitkomst wil de directie zien of hun beeld daarvan overeenkomt met de beleving van personeelsleden. Dat heeft Paul Römer, tv- en radiobaas bij Talpa, gisterenavond gezegd in een gesprek met de Tweede Kamer over seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik.

'Verschil in beleving'

De Talpa-baas zei dat hij "een aantal partijen van buiten" heeft verzocht "een soort van nulmeting" te doen. "Zij gaan door het hele bedrijf onderzoeken wat de cultuurbeleving is en of die overeenkomt met hoe ik, en wij vanuit de directie, denken dat het gaat." Daarbij zei Römer: "Het is inmiddels ook wel duidelijk dat daar soms wat verschil tussen zit", doelend op John de Mol, die in de aflevering van BOOS aangaf niet op de hoogte te zijn geweest van de misstanden rondom The Voice of Holland.

'Permanente aandacht'

Römer benadrukte echt aan de slag te willen gaan met de onderzoeksresultaten. "Dat is niet een dingetje dat je nu even doet omdat het onderwerp in de aandacht staat. Het probleem vraagt om permanente aandacht en focus." Producenten bij Talpa zouden gevraagd zijn wat zij doen voor een veilige werkomgeving. "Als iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt, zou je kunnen denken dat dit soort excessen, zoals we afgelopen tijd hebben gezien, kunnen worden voorkomen."

Meer inzicht

Aan het gesprek met de commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap deden ook bazen van RTL en de NPO mee, net als de voorzitter van Nederlandse Content Producenten en mensen van Slachtofferhulp en expertisecentrum Rutgers. Politici hopen door dit overleg meer inzicht te krijgen in hoe deelnemers van tv-programma's beter beschermd kunnen worden tegen machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen rondom The Voice, die aan het licht werden gebracht in Tim Hofmans BOOS.

Ster advertentie
Ster advertentie