Up 2 Date

Vijf aangiftes en twintig meldingen van ongewenst gedrag rond 'The Voice of Holland'

foto: ANP KIPPA
  1. Newschevron right
  2. Vijf aangiftes en twintig meldingen van ongewenst gedrag rond 'The Voice of Holland'

Bij de politie zijn tot nu toe vijf aangiftes gedaan van mogelijk strafbare zedenfeiten tegen betrokkenen van The Voice of Holland. Ook zijn er twintig meldingen gedaan van ongepast gedrag en mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag omtrent de talentenjacht.

Maatschappelijk debat

De politie heeft vandaag een nieuwsbericht gepubliceerd waarin ze de huidige stand van zaken rond The Voice of Holland bekendmaken. Vanwege de privacy van betrokkenen wil de politie verder geen details geven over de aangiftes en meldingen. Wel geven ze aan dat slachtoffers de komende tijd nog bij hen terechtkunnen om hun verhaal te doen. "We zien dat er een breed maatschappelijk debat op gang is gekomen over seksueel grensoverschrijdend gedrag. En dat er een beweging in gang is gezet: het is drukker dan normaal met mensen die de zedenteams bellen", aldus de politie.

Aangiftes

Momenteel is er twee keer aangifte van verkrachting gedaan tegen Ali B. Een van de vrouwen die aangifte deed tegen hem is een oud-kandidaat van The Voice of Holland. Daarnaast is er een keer aangifte gedaan tegen bandleider Jeroen Rietbergen en liggen er nog twee aangiftes tegen The Voice-regisseur Martijn N.

Beoordelen en onderzoeken

Momenteel beoordelen de politie en het Openbaar Ministerie (OM) de aangiftes en wordt er per aangifte onderzocht of er sprake is van strafbare feiten. Volgens de politie gebeurt dit met "de grootst mogelijke zorgvuldigheid" in het belang van de slachtoffers. Zodra er meer duidelijkheid is over het vervolg zal het OM dat publiekelijk bekendmaken.

Ster advertentie
Ster advertentie