Up 2 Date

Ali B legt werkzaamheden voorlopig neer: "BOOS-uitzending heeft veel impact gehad"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Ali B legt werkzaamheden voorlopig neer: "BOOS-uitzending heeft veel impact gehad"

Ali B heeft besloten om voorlopig zijn werkzaamheden als ondernemer en artiest stil te leggen. Dat laat zijn management vandaag weten via Instagram. De in opspraak geraakte rapper wil zich de komende tijd richten op zijn gezin.

Twee aangiftes

Ali B werd in de uitzending van BOOS, die vorige week donderdag werd uitgebracht, onder andere beschuldigd van verkrachting en machtsmisbruik. Inmiddels liggen er twee aangiftes tegen de rapper bij het Openbaar Ministerie (OM). "De uitzending van BOOS heeft veel impact gehad, ook op ons. Onze gedachten zijn bij iedereen die ooit te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag." Zijn management zegt iedereen aan te moedigen om seksueel grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar om ervoor te zorgen dat iedereen "veilig en zonder angst kan werken".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Impact op gezin

Daarnaast zou Ali het moeilijk hebben met de aantijgingen tegen hem. "De aflevering heeft ook veel impact op Ali en zijn gezin. Dat hij op basis van de beschuldigingen al publiekelijk wordt veroordeeld, valt hem zwaar. Dit heeft Ali doen besluiten om zijn activiteiten als artiest, ondernemer en partner binnen SPEC voorlopig stil te leggen in afwachting van wat het Openbaar Ministerie zal besluiten omtrent de twee aangiftes die tegen hem gedaan zijn." Ook zal hij verder geen commentaar meer geven op de beschuldigingen tegen hem.

Ali B ontkent aantijgingen

In een eerste reactie nadat de aantijgingen bekend werden ontkende Ali dat hij zich seksueel grensoverschrijdend zou hebben gedragen gedurende zijn tijd bij The Voice of Holland. In een tweede verklaring gaf hij wel aan dat hij wel affaires, maar dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit.

Ster advertentie
Ster advertentie