Up 2 Date

Wederom aangifte gedaan tegen regisseur van 'The Voice of Holland'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Wederom aangifte gedaan tegen regisseur van 'The Voice of Holland'

Een oud-kandidaat van The Voice of Holland heeft aangifte gedaan tegen regisseur Martijn N. van het RTL-programma. Dat heeft de ex-deelnemer, die liever anoniem wil blijven, laten weten aan NU.nl. Het is inmiddels de tweede aangifte tegen de regisseur.

Inhoud van aangifte onbekend

De ex-deelnemer van The Voice wil publiekelijk niets zeggen over de inhoud van de aangifte. Wel zegt ze tegen NU.nl dat een interview van N. haar zover kreeg om aangifte te doen. Ze roept andere vrouwen op om hetzelfde te doen. Afgelopen vrijdag werd bekend dat een vrouw aangifte van aanranding had gedaan tegen hem.

"Amicaal en handtastelijk"

N. heeft zelf publiek gereageerd op de aantijgingen tegen hem. In een interview met het AD zegt hij dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Hij geeft wel toe 'amicaal' te zijn met kandidaten en ze complimentjes te geven over hun uiterlijk. "Dat doe ik om ze zich goed te laten voelen. Ik heb daar nog nooit problemen mee gehad." In de BOOS-aflevering rondom The Voice zeiden minimaal vijftien vrouwen dat hij zich wel degelijk ongepast had gedragen. Ook een oud-medewerkster van The Voice vertelt aan het AD dat de regisseur veel te ver ging met zijn amicale gedrag en dat hij zich schuldig maakte aan machtsmisbruik. Zo vertelt ze dat hij haar probeerde te zoenen toen ze bij het programma stage liep.

Niet uit BOOS-uitzending

De aangiftes die nu tegen de regisseur zijn gedaan komen niet van een van de vrouwen uit de BOOS-uitzending. De vrouw heeft contact gezocht met advocaat Sébas Diekstra. Hij staat meerdere vrouwen bij in deze zaak, onder wie de vrouw die afgelopen vrijdag aangifte heeft gedaan.

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie