Up 2 Date

Tientallen meldingen van ongewenst gedrag na 'BOOS'-uitzending over 'The Voice'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Tientallen meldingen van ongewenst gedrag na 'BOOS'-uitzending over 'The Voice'

Sinds de BOOS-aflevering van vorige week donderdag over de misstanden bij The Voice of Holland zijn bij meldpunt Mores ruim zestig meldingen van grensoverschrijdend gedrag binnengekomen. Dat meldt staatssecretaris voor Cultuur en Media Gunay Uslu na een gesprek met John de Mol.

Strafrechtelijk onderzoek

Bij het onafhankelijke meldpunt kunnen mensen die actief zijn in de Nederlandse culturele en creatieve sector een melding maken van ongewenste omgangsvormen, zoals seksueel grensoverschrijdend gedrag of machtsmisbruik, binnen deze sectoren. Staatssecretaris Uslu liet weten dat zeker de helft van de zestig meldingen kan leiden tot een strafrechtelijk onderzoek.

"Goed verkennend gesprek"

Ook liet de staatssecretaris weten dat ze een "goed verkennend" gesprek heeft gehad met John de Mol en dat ze met hem heeft gesproken over "hoe het nu verder moet". Hoewel ze tegenover de pers niet in details wilde treden, zei ze dat de Talpa-baas is geschrokken van de onthullingen in de BOOS-aflevering. Verder zei Uslu dat ze heeft gesproken met vertegenwoordigers van de NPO en RTL over hoe seksueel grensoverschrijdend gedrag aangepakt moet worden. "We moeten voorkomen, op tijd signaleren en als het er is stoppen."

Vaker met John de Mol praten

Uslu schoof gisteravond aan bij talkshow BEAU. Daarin zei ze dat ze naar aanleiding van de misstanden rondom The Voice of Holland vaker met John de Mol gaat praten.

Ster advertentie
Ster advertentie