Up 2 Date

Linda de Mol gaat niets meer zeggen over misstanden bij 'The Voice'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Linda de Mol gaat niets meer zeggen over misstanden bij 'The Voice'

Linda de Mol heeft besloten helemaal niets meer te zeggen over de misstanden bij The Voice of Holland. Dat schrijft de presentatrice in een verklaring op LINDA.nl.

Niets meer zeggen

Eerder zei de presentatrice nog haar verhaal te willen doen zodra ze daar klaar voor was. "Eerlijk en open alles vertellen, dat was mijn intentie. Zodra ik weer een klein beetje uit het zwarte gat opgekrabbeld zou zijn, zou ik mijn verhaal doen op mijn eigen platform. Ik heb na gisteren besloten helemaal niets meer te zeggen", klinkt het nu.

'Sensatiezoekende opiniemakers'

De reden is volgens De Mol dat alles wordt verdraaid in de media. "Waarom zou ik het in godsnaam doen, zo'n interview?", vraagt ze zich af in de verklaring. "Als alles wat ik zeg door deze 'experts' weggezet wordt als 'verdraaien, liegen, in de doofpot stoppen, macht uitoefenen, verbloemen'. Als zelfs het feit dat ik de verhalen van twee meisjes die vertrouwelijk bij ons hun trieste relaas deden over Ali B niet aan mijn broer verteld heb, omdat dat de uitdrukkelijke wens was van de slachtoffers, uitgelegd wordt als onverantwoordelijk of niet geloofwaardig."

Ze noemt daarbij "een handjevol sensatiezoekende opiniemakers" zoals onder anderen Beau van Erven Dorens, Rob Goossens, Youp van 't Hek en Angela de Jong. Laatstgenoemde noemt ze zelfs "sneu en intens vals".

'Ernstige verslaving'

De presentatrice herhaalt dat ze geen weet had van het wangedrag van haar vriend Jeroen Rietbergen bij The Voice. "En mijn broer sprak de volledige waarheid toen hij zei slechts van één incident op de hoogte te zijn."

Vervolgens gaat ze verder in op haar (ex-)vriend Rietbergen. "De leugen zit bij iemand anders, iemand die een ernstige verslaving blijkt te hebben. Dat is een kenmerk van verslaving namelijk, de waarheid verdraaien. Maar die is inmiddels voldoende kapotgemaakt, dus om hem nog meer voor de bus te gooien, lijkt me overbodig. En ik gun het bovenstaande types niet om bij bijvoorbeeld Boulevard of in hun roddelkrant smullend en hijgend quotes uit mijn verhaal te verdraaien en wederom woorden uit hun verband te rukken."

Hulp bij seksueel grensoverschrijdend gedrag

Heb je zelf te maken (gehad) met seksueel grensoverschrijdend gedrag? Neem dan contact op met Centrum Seksueel Geweld. Dit kan gratis, vrijblijvend en anoniem. Zij bieden professionele hulp en kunnen je helpen bij het zetten van eventuele vervolgstappen. Zij zijn 24/7 te bereiken via 0800-0188 of via de chat op www.centrumseksueelgeweld.nl (van maandag t/m vrijdag van 16.00 – 06.00 uur en zaterdag en zondag van 20.00 tot 06.00 uur).

Ook kun je contact opnemen met Slachtofferhulp, MIND Korrelatie of Fier.

Ster advertentie
Ster advertentie