Up 2 Date

Nederlander (28) krijgt 11,5 jaar cel wegens grooming 13-jarig meisje in Spanje

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederlander (28) krijgt 11,5 jaar cel wegens grooming 13-jarig meisje in Spanje

In Spanje is een Nederlandse man (28) veroordeeld tot 11,5 jaar cel wegens het groomen van een 13-jarig meisje. Dat meldt de Spaanse krant La Voz de Galicia.

Chantage met naaktfoto's

Volgens de krant perste hij de minderjarige uit A Coruña maandenlang af via WhatsApp met naaktfoto's die hij van haar had. De afpersingszaak kwam in 2020 op gang nadat de moeder van het meisje aangifte deed toen ze ontdekte dat de man haar dochter aan het groomen was. Dat houdt in dat de dader het vertrouwen wint van een slachtoffer om diegene vervolgens seksueel te misbruiken of te chanteren met pornografisch materiaal.

Deed zich voor als minderjarige

De man deed zich volgens La Voz de Galicia voor als minderjarige. Nadat hij een seksueel getinte foto van de 13-jarige wist te bemachtigen, onthulde de man zijn identiteit en begon hij haar te af te persen. De Nederlander dreigde de foto te laten zien aan familieleden en vrienden van het meisje, tenzij zij hem meer seksueel getinte afbeeldingen zou sturen.

De moeder vond dat haar dochter zich tijdens de chantage vreemd gedroeg, waarna ze besloot in haar telefoon te kijken. In haar WhatsAppberichten ontdekte ze dat de Nederlandse man haar dochter onder druk zette om naaktbeelden te sturen.

Uitgeleverd aan Spanje

De Spaanse politie wist samen met Interpol de Nederlander op te sporen. Vorig jaar werd hij in Nederland aangehouden en kon hij uitgeleverd worden aan Spanje. Daar kreeg hij afgelopen vrijdag, na een proces dat enkele weken duurde, zijn straf te horen.

Ster advertentie
Ster advertentie