Up 2 Date

Kinderen die Gino's ontvoering zagen gebeuren: "Het ging allemaal snel"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kinderen die Gino's ontvoering zagen gebeuren: "Het ging allemaal snel"

Een 14-jarige jongen en een 10-jarig meisje hebben gezien hoe de 9-jarige Gino door een man een auto werd ingetrokken. De kinderen zijn inmiddels drie keer uitgebreid verhoord door de politie. Hun moeder vertelde onlangs in gesprek met dagblad De Limburger wat haar kinderen hebben gezien.

Man stelde zich voor als voetbaltrainer

Volgens de moeder heeft haar 10-jarige dochter "het beste waargenomen" wat er is gebeurd: "Rond half zeven kwam een man het veldje oplopen die zich voorstelde als voetbaltrainer. Vervolgens heeft hij samen met de kinderen gevoetbald." Wat het meisje opviel, is dat de man in kwestie specifiek Gino prees om zijn voetbalkwaliteiten. "Na een tijdje lokte de man Gino naar zijn auto. Gino liep vrijwillig mee, maar toen hij bij de auto was, werd hij meteen naar binnen getrokken. Het ging allemaal snel."

'Onverteerbaar'

De ontvoering van Gino heeft grote impact op het gezin. Zo vertelt de moeder dat haar dochter in tranen uitbarstte toen ze op tv een uitzending over Gino zag. "Ze vindt het heel eng om nu met de fiets naar school te gaan hier in de buurt. Mijn zoon gaat in Heerlen naar school, hij is wat meer gesloten. Ook hij is zeer geschokt. Ik als moeder natuurlijk ook. Het had ook één van mijn kinderen kunnen zijn die de verdachte had kunnen meenemen. Het komt zo heel dichtbij. Mijn kinderen kenden Gino niet echt, maar tijdens het voetballen was er meteen een klik. Ze omschrijven hem als een heel lieve en vrolijke jongen. Het is onverteerbaar dat hij er niet meer is."

Gino's verdwijning

Gino werd op 1 juni voor het laatst gezien bij een speeltuin in Kerkrade. Wegens ziekte van zijn alleenstaande moeder, logeerde hij een tijdje in die stad bij zijn oudere zus. Het lichaam van Gino werd uiteindelijk drie dagen later gevonden in een woning in Geleen nadat verdachte Donny M. de politie op de plek wees. Kort daarvoor werd hij al gearresteerd.

Zedenverleden

Donny M. heeft een zedenverleden. In 2017 heeft hij namelijk twee jongens bedreigd, mishandeld en zeker één van hen seksueel misbruikt. In december van dat jaar werd hij veroordeeld tot bijna vijf jaar jeugddetentie en moest hij een klinische behandeling ondergaan bij een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan jongeren tot 23 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie