Up 2 Date

Kuzu reageert voor het eerst en opent het vuur op Öztürk

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kuzu reageert voor het eerst en opent het vuur op Öztürk

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Tunahan Kuzu, voormalig partijleider van Denk, de partij moest verlaten vanwege een 'grensoverschrijdende relatie'. De oud-politicus wilde in eerste instantie niet reageren op de beschuldigingen, maar verbreekt nu toch zijn stilzwijgen. "De moeilijkste week van mijn leven", noemt hij het.

In een uitgebreide Facebookpost deelt Kuzu zijn kant van het verhaal en haalt hij vooral uit naar zijn voormalige compagnon Öztürk. "Hoofdrolspelers in deze politieke klucht zijn Öztürk en ikzelf. Inmiddels ouwe kameraden, strijdmakkers en oprichters van DENK. Samen hebben wij een politieke partij uit het niets opgebouwd en parlementaire geschiedenis geschreven. Naaide uitgerekend Öztürk mij een oor aan", vraagt hij zich hardop af.

Escalatie binnen de partij

Kuzu denkt wel te weten waar het is misgegaan. "In de evaluatie van de desastreuze campagnes van 2019 maakten we de afspraak dat we onze inhoudelijke punten nog meer naar voren zouden brengen. In de week erna was het tot drie keer toe Öztürk die in de Kamer bewust de confrontatie opzocht met iedereen die hij tegenkwam. Alsof dat niet genoeg was, zette hij onze persvoorlichter onder druk om zonder goedkeuring een persbericht de deur uit te doen en een fractiemedewerker een zeurderige brief te laten opstellen richting het bestuur van de Tweede Kamer. Tijdens het wekelijkse Kamerledenoverleg kreeg Öztürk een waarschuwing."

Ruzie tussen Kuzu en Öztürk
Vanaf dat moment ging het van kwaad tot erger tussen Kuzu en Öztürk. De oud-politicus deelt verschillende anekdotes waarin hij zijn ongenoegen uit over het handelen van zijn voormalig partijgenoot. Zo beschuldigt hij hem van het 'saboteren van Denk' en het verspreiden van gelogen roddels. Volgens Kuzu werd hij 'regelrecht gechanteerd' door hem. "Mijn vertrouwen verdween als sneeuw voor de zon en ik besloot 21 maart aan te kondigen dat ik ermee zou stoppen", stelt hij.

En nu verder

Kuzu claimt dat Öztürk de afgelopen weken zijn uiterste best heeft gedaan om hem zwart te maken, maar dat hij hierin is gefaald. Kuzu wil het hierbij dan ook voor zichzelf afsluiten en eindigt met een dankwoord voor alle steun. "Ik wil iedereen die de afgelopen week mij berichten heeft gestuurd om me een hart onder de riem te steken, bedanken. De vele steunbetuigingen ondanks deze publiciteit raken mij diep in het hart. In het bijzonder veel lof voor mijn vrouw en mijn familie die zich sterk hebben gehouden."

Lees hieronder het hele bericht van Kuzu.

Ster advertentie
Ster advertentie