Up 2 Date

Hoogste aantal donaties ooit voor campagne George Floyd

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Hoogste aantal donaties ooit voor campagne George Floyd

Hoewel het fonds pas iets meer dan een week bestaat, is de officiële GoFundMe-pagina George Floyd Memorial Fund nu al de pagina met het hoogste aantal individuele donaties ooit. Dat meldt TMZ.

125 landen doneren

Met bijna 500.000 individuele donaties en nog elk uur nieuwe donaties, heeft de pagina al bijna 13 miljoen dollar opgebracht. Speciaal aan de donaties is dat er van over de hele wereld wordt gedoneerd: volgens de berichtgeving zijn er donaties uit maar liefst 125 landen binnengekomen.

begrafeniskosten

De broer van George, Philonise, vertelt dat het geld onder andere wordt besteed aan begrafeniskosten en kosten voor het graf zelf, onderdak en reiskosten voor gerechtelijke procedures en alles wat er nodig is om de familie te helpen om gerechtigheid voor George te vinden. Ook de kinderen van George krijgen geld voor hun zorg, hun woning en hun opleiding.

herdenkingen

Inmiddels is één van de vier herdenkingen van George geweest. De herdenking vond donderdag plaats in Minneapolis. Ook in North Carolina vindt zaterdag een herdenking plaats. Volgende week zijn er twee herdenkingen in Houston.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie