Up 2 Date

Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

foto: Instagram @deandreervin94
  1. Newschevron right
  2. Politie waarschuwt voor Purple Lean: 'Begin er niet aan!'

Het bekende en zeer verslavende 'Lean' wordt ook in Nederland steeds populairder. De politie in Brabant waarschuwt via Facebook jongeren én ouders voor het drankje.

Hoestsiroop & frisdrank

Lean is een mix van een bepaalde hoestsiroop en frisdrank en wordt ook wel Purp, Sizzurp of Purple Lean-drank genoemd. De mix heeft uiteindelijk een paarse kleur. Het drankje is zeer verslavend; veel rappers hebben toegegeven dat zij een Lean-verslaving hebben. In de hoestsiroop zit codeïne en prometazhine. Die twee middelen zorgen ervoor dat je verdoofd wordt.

groot risico

Wie Lean neemt loopt een groot risico. Je kunt nare hallucinaties krijgen, out gaan of zelfs helemaal geen adem meer krijgen. Wie het drankje combineert met alcohol loopt nóg meer gevaar. In Amerika zijn er mensen overleden aan een overdosis Lean.

waarschuwen

Volgens de politie in Waalwijk is Lean steeds populairder in Brabant. "We willen er vroeg bij zijn én waarschuwen. Bij lachgas gebeurde hetzelfde", aldus jeugdagent René van Oijen van de politie tegen Omroep Brabant. Op Facebook deed de politie van Waalwijk een dringende oproep: "Begin er niet aan! Lean is erg verslavend en bovendien ook strafbaar."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie