FunX

Openhartige Kim vertelt over drugsverslaving en schuld van €15.000

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Openhartige Kim vertelt over drugsverslaving en schuld van €15.000

Een bijzonder belletje in Start met Fernando tijdens het aanvragen van de Wake Up Song. FunX-luisteraar Kim* vroeg de track Mask Off van Future aan, omdat de rapper het in een line over het medische middel promethazine heeft. Dat gebruikte Kim ook een tijdje en vertelde er meer over.

Psychische issues

Promethazine is normaal gesproken als hoestdrankje bedoeld, maar Kim kreeg het in pilvorm juist als kalmeringsmiddel en vertelde openhartig: "Je hoort het bijna nooit terugkomen in liedjes, daarom spreekt het mij zo aan. Ik heb al best lang psychische issues en daarom kreeg ik die pillen."

Drugsverslaving

Kim vertelt dat ze, onder andere, te maken heeft met een drugsverslaving en persoonlijkheidsstoornis. De promethazine hielp, maar ze krijgt het nu niet meer. "Omdat ik verslaafd ben, kan ik er niet goed mee omgaan. Daarom krijg ik het niet meer." Over haar verslaving vertelt ze openhartig:

"Ik gebruikte het liefst coke. In sommige periodes gebruikte ik dat gewoon de hele dag door. Zelfs in de nacht en dan sliep en at ik een paar dagen niet. Dat ging niet goed en daardoor heb ik nu heel veel schulden. Hoeveel? Zo'n 15.000 euro."

Clean

Gelukkig is Kim nu clean en heeft ze veel steun aan Narcotics Anonymous. Bij die bijeenkomsten komen herstellende verslaafden samen en helpen zij elkaar clean te blijven. Kim: "Daar ga ik vaak heen en dat helpt enorm."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

OP JE MONNIE

Heb je schulden? En lijkt het alsof er geen licht is aan het einde van de tunnel? Je bent niet de enige! Het schuldensysteem is fucked up en soms heb je misschien het gevoel dat je niet gehoord wordt, maar FunX is er voor je. Samen met jou wil FunX de schuldenproblematiek in Nederland aanpakken en daarom zet FunX zich met het project #opjemonnie een jaar lang in voor jongeren met schulden.

Hulp bij verslaving
Denk je dat je zelf verslaafd bent? Of maak je je zorgen om iemand in jouw omgeving? Neem contact op met Jellinek voor hulp of de juiste doorverwijzing.

*In verband met privacy is haar naam gefingeerd. De echte naam is bekend bij de redactie.

Ster advertentie
Ster advertentie