FunX

Manuela (21) heeft 10.000 euro schuld: "Ik moet me sterk houden voor mijn dochter"

  1. Newschevron right
  2. Manuela (21) heeft 10.000 euro schuld: "Ik moet me sterk houden voor mijn dochter"

De 21-jarige Manuela (21) heeft schuld van 10.000 euro en belandde daardoor in een depressie. Sinds twee maanden is ze haar schuld aan het afbetalen, maar dat is niet makkelijk. Ze vertelt erover in Start.

Gastouder

De schuld van Manuela ontstond na een moeilijke periode. "Ik trok vorig jaar met mijn dochter in bij mijn vriend en zijn moeder. Ik ging weer naar school en mijn dochter bracht ik dan naar een gastouder. Zijn moeder was het niet eens met onze relatie en dus moest ik zo snel mogelijk weg." Ze moest zichzelf weer uitschrijven bij haar opleiding en wilde ook het contract met de gastouder verbreken. "Maar dat kon pas na vier maanden en dus moest ik de gastouder nog vier maanden betalen. Ik had alleen geen inkomen en dus liepen de schulden op."

Manuela had geen inkomen en kon dus naast de gastouder ook haar telefoonabonnement en zorgverzekering niet betalen. Uiteindelijk bouwde ze een schuld van 10.000 euro op en belandde daardoor in een depressie. "Na een aantal maanden heb ik hulp gezocht bij een psycholoog en die verwees mij ook door naar een maatschappelijk werker."

Toch praten

Manuela schaamt zich heel erg voor haar schulden. "Het is meer door de schaamte dat ik niet durfde te praten met iemand." Ze is blij dat ze dat toch heeft gedaan en raadt iedereen die in dezelfde situatie zit om erover te praten.

"Ik heb het eigenlijk allemaal gedaan voor mijn dochter. Ik moest me sterk houden voor haar."

#opjemonnie

Jongeren en schulden: het is een combinatie die helaas nog steeds te vaak voorkomt. FunX zet zich daarom met het project #opjemonnie een jaar lang in om dit probleem bespreekbaar te maken en verhalen te delen.

Ster advertentie
Ster advertentie