Up 2 Date

Nederland geeft één miljoen euro aan noodhulp voor Lesbos

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nederland geeft één miljoen euro aan noodhulp voor Lesbos

De verschrikkelijke brand in het vluchtelingenkamp op Lesbos is ook Nederland niet ontgaan. Minister van Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag heeft daarom besloten één miljoen euro te doneren aan het land.

'Solidair met Griekenland'

Het geld is bedoeld om vluchtelingen op te vangen, voedsel aan te bieden en medische hulp te verlenen waar nodig. "We zijn solidair met de vluchtelingen en migranten en met de Grieken. Het is vreselijk dat zovelen in het opvangkamp, waar de omstandigheden al zo dramatisch waren, zijn getroffen door de branden. Onze prioriteit is nu om menswaardige opvang te bieden", laat Kaag weten in het statement.

Overleg met Griekse autoriteiten over geld

Aan wie het geld precies wordt overgemaakt, is nog niet bekend. "Waar de humanitaire bijdrage precies wordt ingezet, wordt in overleg met de Griekse autoriteiten en op basis van informatie van hulporganisaties bepaald", luidt het statement.

Weeskinderen opvangen

Eerder werd het kabinet vandaag ook al opgeroepen om 500 weeskinderen op te nemen uit Lesbos. Stichting De Goede Zaak is een petitie begonnen waarin zij het kabinet oproepen "hun verantwoordelijkheid te nemen".

Ster advertentie
Ster advertentie