Up 2 Date

PostNL verwacht grote drukte voor feestdagen: "Bestel je cadeaus op tijd"

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. PostNL verwacht grote drukte voor feestdagen: "Bestel je cadeaus op tijd"

Ben jij ook iemand die altijd last-minute online op zoek gaat naar cadeautjes? Ieder jaar is dat weer een slecht idee zo net voor de feestdagen, maar dit jaar zeker niet. PostNL verwacht namelijk een grote toename aan pakketjes, zo laat PostNL-directeur Pakketten & Logistiek Liesbeth Kaashoek weten aan NU.nl.

Grote toename

Volgens Kaashoek werden er voor de coronacrisis dagelijks zo'n 900.000 pakketten afgeleverd. Sinds maart is dat gestegen tot ongeveer een miljoen per dag. Inmiddels gaat het nu zelfs richting anderhalf miljoen op piekdagen. "Normaal gesproken hebben we met de feestdagen al tientallen miljoenen pakketten meer te bezorgen", zegt Kaashoek. Door de coronacrisis werd de capaciteit al met 40 procent vergroot. PostNL verwacht dat er met de feestdagen nog 20 tot 30 procent bovenop komt.

14 november

Uit ervaring weet Kaashoek dat het piekseizoen op 14 november begint, de dag dat Sinterklaas aankomt in Nederland. Niet veel later staan Black Friday (27 november) en Cyber Monday (30 november) alweer om de hoek. Op die dagen proberen shoppers de beste koopjes te scoren, wat ook weer voor veel drukte zorgt voor de pakketbezorging.

'Bestel op tijd'

PostNL zet alles op alles om de pakketjes op de afgesproken datum te bezorgen. Zo laat Kaashoek weten dat er extra vrachtwagens en duizend extra bezorgers worden ingezet. Ook zullen webwinkels eerder beginnen met hun campagnes. Toch vraagt PostNL de consument om een handje te helpen. "Het helpt ook als de consument er op tijd aan denkt om de cadeautjes te bestellen", legt Kaashoek uit.

Ster advertentie
Ster advertentie