Naar homepage
Up 2 Date

Rutte sluit naast FvD ook PVV uit bij nieuw kabinet

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte sluit naast FvD ook PVV uit bij nieuw kabinet

Rutte heeft naast FvD (eerder deze week) nu ook de PVV opnieuw uitgesloten voor een eventuele samenwerking. De premier zou met beide partijen geen nieuw kabinet vormen.

PVV

In het NOS-radioprogramma Met Het Oog Op Morgen vertelde Rutte dat hij niet met de PVV in zee wil. Een reden gaf hij niet. "Nee, ook nog steeds niet", antwoordde hij enkel. Ook bij de vorige verkiezingen in 2017 zag Rutte de PVV niet als mogelijke coalitiepartner. Dat had toen vooral te maken met de 'minder-minder-uitspraak' van Wilders over Marokkanen. Wilders heeft al gereageerd op het besluit: "Rutte wil dus over links."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Forum voor democratie

Eerder deze week zei Rutte al niet in zee te willen gaan met Forum voor Democratie. Hij zei dat in het tv-programma Op1, nadat Elsevier met het bericht naar buiten kwam dat Baudet in appgroepen racistische appjes heeft verstuurd. Volgens Rutte gaan de appjes alle grenzen over: "walgelijk, homofoob en racistisch." Volgens Elsevier appte Baudet onder andere dat blanken gemiddeld een IQ scoren van 110, terwijl dat voor latino's 90 is en voor Afro-Amerikanen 75.

Ster advertentie
Ster advertentie