Up 2 Date

Will Smith en Jada over de struggle van hun onvoorwaardelijke liefde, deel 2

foto: Red Table Talk
  1. Newschevron right
  2. Will Smith en Jada over de struggle van hun onvoorwaardelijke liefde, deel 2

Will Smith en Jada Pinkett-Smith beschouwen zichzelf niet meer per se als een getrouwd stel. Dat zei Will in een nieuwe Red Table Talk. En nee, hij had het niet over een scheiding, maar over de basis van hun relatie. Die overstijgt het idee van het huwelijk. “We hebben ons leven aan elkaar gewijd op een emotionele en spirituele manier. Op welke manier ze me ook nodig heeft, ik ben er. En omgekeerd. Voor de rest van ons leven.” In de vorige aflevering van Red Table Talk deed het koppel een boekje open over hun relatie, die toch niet zo perfect is als de buitenwereld altijd maar denkt. En daar was één aflevering te weinig voor.

breekpunt

Powerkoppel? Ja, juist met de ups en downs. In die 21 jaar dat ze samen zijn, kreeg Jada rond haar 40ste te maken met een midlife crisis en een breekpunt in haar relatie met Will. Scheiden was geen optie, maar wel het opnieuw definiëren van de basis van hun relatie.

“Ik moest even tijd voor mezelf nemen om volledig in mijn eigen kracht te staan. Niet als een moeder, niet als echtgenote, maar als Jada.”

je eigen ik

Zonder dat Will het doorhad, stuurde hij zijn gezin door middel van zijn wensen, dromen en doelen. Hij was zich van geen kwaad bewust en dat kwam zijn huwelijk niet ten goede. Jada benadrukt in Red Table Talk hoe belangrijk het is om ook je eigen weg te bewandelen binnen een relatie en het geluk in eerste instantie in jezelf te vinden in plaats van bij je partner.

“We moesten breken met onze oude relatie, elkaar beter leren begrijpen en opnieuw een onbreekbare basis vormen.”

empathie

Inmiddels beseft Will dat het perfecte plaatje niet nodig is en dat je moet breken met fantasieën over het huwelijk. “Wat ik me achteraf realiseer, is dat ik me niet bewust was van bepaalde dingen. De key van een goede relatie is dan ook dat je de situatie van je partner moet proberen te begrijpen. Er is niks mooiers dan je begrepen voelen.”

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie