Up 2 Date

Toch geen 10 jaar cel voor Lil Wayne dankzij presidentieel pardon Trump

foto: Shutterstock | Ted Alexander Somerville
  1. Newschevron right
  2. Toch geen 10 jaar cel voor Lil Wayne dankzij presidentieel pardon Trump

Nog vlak voor Donald Trump zijn presidentiële stoel verlaat, verleent hij gratie aan 73 personen. Onder andere Lil Wayne hoeft dankzij het presidentiële pardon niet weer de gevangenis in. Eind deze maand zou er beslist worden of hij een gevangenisstraf van maar liefst 10 jaar moest uitzitten, maar dankzij Trump, hoeft dat nu niet meer.

Veroordeeld voor drugs- en wapenbezit

De Amerikaanse rapper werd eind 2019 gearresteerd voor het dragen van een geladen vuurwapen. Hij was op dat moment al eerder veroordeeld voor drugs en wapenbezit die waren aangetroffen in zijn privévliegtuig. Met het dragen van een vuurwapen, brak hij de voorwaarde van zijn vrijlating.

Tijdens de laatste verkiezingen heeft Lil Wayne regelmatig laten weten fan te zijn van Trump, tot ergernis van zijn toenmalige vriendin die het daarna uit maakte met hem.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Opmerkelijk presidentieel pardon

Het is niet ongebruikelijk dat er door een vertrekkende president gratie wordt verleend aan Amerikanen die de gevangenis in moeten. Wel zijn de keuzes aan wie Trump gratie verleend soms opmerkelijk. Zo heeft voormalig campagnestrateeg Steve Bannon ook gratie gekregen, wie in augustus werd aangehouden voor fraude in een miljoenenzwendel. Bannon moest nog veroordeeld worden en doorgaans wordt er alleen gratie verleend aan personen die al veroordeeld zijn.

Ook Kodak Black gaat vrijuit

Daarnaast is Weezy F niet de enige rapper die gratie krijgt van Trump. Ook Kodak Black krijgt een symbolische aai over de bol van The Don en hoeft niet langer te vrezen voor een lange gevangenisstraf. De rapper zou eigenlijk nog drie jaar in de cel moeten zitten vanwege illegaal wapenbezit, maar komt nu vervroegd vrij.

Ster advertentie
Ster advertentie