Up 2 Date

Marokko geschokt door gruwelijke moord op 11-jarige Adnane

  1. Newschevron right
  2. Marokko geschokt door gruwelijke moord op 11-jarige Adnane

De moord op de 11-jarige Adnane Bouchouf houdt op dit moment heel Marokko bezig. Het lichaam van de jongen werd vrijdagavond gevonden in een tuin dichtbij zijn ouderlijk huis. Dit nadat hij sinds maandag werd vermist. Voor de gruwelijke daad werd een 24-jarige verdachte opgepakt.

Spoorloos

Adnane raakte vermist nadat zijn ouders hem hadden gevraagd om medicijnen op te halen bij een nabijgelegen apotheek. De jongen keerde uiteindelijk niet meer terug en was spoorloos verdwenen.

De politie kreeg een dag later videobeelden in handen waarop een jongeman te zien was die een gesprek aanknoopte met Adnane. Uiteindelijk verdwenen de twee samen uit beeld. Helaas kon de politie de man pas vrijdagavond opsporen en arresteren, nadat hij het misdrijf al had gepleegd.

Lichaam gevonden

De 24-jarige verdachte gaf toe dat hij Adnane naar zijn appartement meelokte, waarna hij hem verkrachtte, vermoordde en uiteindelijk begroef in een dichtbijgelegen tuin. De politie vond het lichaam van Adnane nadat de man aanwees waar hij het lichaam van Adnane had begraven.

Huisgenoten gearresteerd

Op zaterdag werden drie huisgenoten van de verdachte gearresteerd. Dit omdat zij hem niet hadden aangegeven, ondanks dat de foto van de verdachte wijdverspreid was door de politie. De huisgenoten riskeren nu een gevangenisstraf tussen de twee maanden en vier jaar.

Doodstraf

De verdachte riskeert de doodstraf. Dat is in Marokko namelijk de straf voor het kidnappen van een minderjarige met de dood tot gevolg. Hoewel de doodstraf in Marokko nog steeds een wettelijke straf is, vond de laatste executie plaats in 1993. Doodvonnissen draaien in het algemeen uit op levenslange gevangenisstraffen.

Veel Marokkanen zijn woedend na de tragische dood van Adnane en eisen dat de verdachte wordt geëxecuteerd. Daarvoor werd zelfs een petitie gestart die al meer dan 150.000 keer werd ondertekend.

'Stukje veiligheid weggenomen'

NOS-correspondent Samira Jadir legde in Start met Fernando uit waarom deze zaak zoveel losmaakt bij de mensen in Marokko.

"Waarom dit de Marokkanen zo raakt, is het stukje veiligheid dat is weggenomen. Kinderen kunnen in Marokko meestal veilig buitenspelen. Er is een enorme sociale controle en iedereen houdt elkaar in de gaten. Daarom hebben de mensen nu zoiets van: 'Hoe kan het gebeuren dat een buurman hem zomaar heeft kunnen meenemen en dat niemand daar direct iets van afwist?'"

Ster advertentie
Ster advertentie