Up 2 Date

Rechtszaak tegen Subway in VS: 'Tonijnbroodjes bevatten geen tonijn'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rechtszaak tegen Subway in VS: 'Tonijnbroodjes bevatten geen tonijn'

Een lekker broodje met tonijn: menig Nederlander loopt er voor warm, maar dan moet er natuurlijk wel echte tonijn inzitten. Bij de broodjes van Subway is daar discussie over ontstaan in de Verenigde Staten, nadat een Californische man een rechtszaak tegen de broodjesfabrikant aanspande, aldus The Washington Post. De reden? De broodjes tonijn zouden helemaal geen tonijn bevatten...

Geen echte tonijn

De man had zijn twijfels over de broodjes en besloot daarom een onderzoek te starten. Daar kwam volgens hem als resultaat uit dat de tonijn-melange van Subway eigenlijk een brouwsel is van verschillende producten, maar tonijn is daar geen van en er zou überhaupt geen vis inzitten. Volgens de man zou het bedrijf opzettelijk de structuur van tonijn imiteren om zo goedkoper uit te zijn.

Rechtszaak tegen Subway loopt

De Amerikaanse man besloot om het er niet bij te laten zitten en spande een rechtszaak aan tegen het bedrijf. Hij stelt dat Subway miljoenen extra winst maakt door het weglaten van tonijn en daarover niet eerlijk is naar klanten. Een woordvoerder van Subway ontkent zijn bevindingen echter en beweert dat de tonijnmix bestaat uit meerdere soorten tonijn.

Wie van de twee spreekt de waarheid? Dat is vooralsnog niet bekend, want de rechter heeft nog geen uitspraak gedaan over de zaak. Wordt dus vervolgd!

Ster advertentie
Ster advertentie