Up 2 Date

Mogelijk geen gevangenisstraf voor drie tieners die gewelddadige vader vermoordden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Mogelijk geen gevangenisstraf voor drie tieners die gewelddadige vader vermoordden

Drie tienerzusjes die hun mishandelende vader hebben vermoord, ontlopen mogelijk een gevangenisstraf. De drie meisjes staken hun vader dood in 2018.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Monster vader'

De zussen Krestina, Angelina en Maria Khachaturyan staken hun vader neer in hun flatgebouw. Ze beweerden dat ze jaren van misbruik en "systematische marteling" hadden moeten ondergaan in het huis. De vader, Mikhail Khachaturyan (57), werd gekenmerkt als een "kwaadaardige seksmisbruiker" nadat hij naar verluidt 'tientallen' keren gestoken zou zijn aangetroffen bij de lift in het flatgebouw van de familie.

Psychiatrische evaluatie

De oudste twee zussen worden aangeklaagd wegens moord, terwijl de jongste zus Maria geestelijk ongeschikt werd verklaard om terecht te staan. Een nieuwe psychiatrische evaluatie van Russische deskundige kan er echter voor zorgen dat alle drie de zussen worden vrijgesproken voor de moord op hun vader. Dat meldt The Sun.

De evaluatie heeft naar verluidt aangetoond dat de zussen allemaal leden aan Post Traumatische Stress Stoornis (PTSS) op het moment van de moord. De meisjes zouden verkeerden in een 'onstabiele' psychologische toestand verkeren en vreesden voor hun leven.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Tiran'

Volgens het onderzoek zou de vader, als de drie zussen niet instemden met zijn eisen, zijn dochters met de dood bedreigen. Ook had hij "speciale seksuele voorkeuren die gericht waren op zijn eigen dochters" en in het onderzoek wordt hij gelabeld als een 'tiran'. Volgens de rapporten bleek uit bewijsmateriaal zelfs dat de vader een van zijn dochters bedreigde met een huwelijk, waarbij hij zei dat zij "de plaats van haar moeder zou innemen" en "zijn baby zou baren".

Familie aan kant van vader

De zussen zijn door andere familieleden beschuldigd van liegen. Volgens hen zou de vader zijn dochters niet seksueel hebben misbruikt en zouden zij hem hebben vermoord voor zijn geld. De advocaat van de familieleden, Olga Chalikova, betoogde dat het brandmerken van Mikhail als pedofiel "uitsluitend is gebaseerd op de getuigenis van de verdachten" en daarom onmogelijk kan worden vastgesteld "op basis van de woorden van de verdachten alleen".

De zusjes zullen aanvoeren dat de moord een daad van noodzakelijke zelfverdediging was. Bovendien hopen hun advocaten dat ze, dankzij de recente evaluaties, zullen worden vrijgesproken. Als de zussen echter niet worden vrijgesproken, kunnen de oudste twee, Krestina en Angelina, tussen de acht en twintig jaar gevangenisstraf tegemoet zien.

Ster advertentie
Ster advertentie