Naar homepage
Up 2 Date

Jongeren bekogelen rouwstoet met vuurwerk

  1. Newschevron right
  2. Jongeren bekogelen rouwstoet met vuurwerk

Op oudjaarsdag is er in Ede een rouwstoet bekogeld met vuurwerk. Een groepje jongeren gooide vuurwerk naar de uitvaartleider en de rouwauto. Dat meldt Van de Weerd uitvaartzorg op Facebook.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geschrokken

Uitvaartleider Hans van de Weerd is ontzettend geschrokken van het incident. "Je schrikt ontzettend als je daar loopt en ze gooien het naar je toe", laat hij weten op Facebook. "Wat doe je dan? Spreek je ze aan of negeer je de knallen en loop je door?"

Aanspreken

Van de Weerd besloot uiteindelijk de jongeren niet te negeren, maar de groep op hun gedrag aan te spreken. "Ik heb ze respect gevraagd voor de rouwstoet, en gevraagd hoe zij het zouden vinden als zij iemand moesten verliezen en als dan de rouwstoet bekogeld zou worden met vuurwerk."

Rillingen

Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar het had wel anders kunnen aflopen, schrijft Van De Weerd. "Toch lopen de rillingen over je rug als je er aan terug denkt.. Wat als.. Je geraakt wordt of de auto zware schade op loopt.. Laten we met elkaar hopen dat dit een eenmalig incident was. Daarom vragen we aan het begin van het nieuwe jaar: respect voor de uitvaart en de veiligheid voor elkaar."

Ster advertentie
Ster advertentie