Naar homepage
Up 2 Date

Jongens blijven vast nadat vader en zoon (4) overlijden door vuurwerkdrama in Arnhem

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Jongens blijven vast nadat vader en zoon (4) overlijden door vuurwerkdrama in Arnhem

Vandaag begint een verkennend onderzoek naar de flatbrand in Arnhem waarbij een vader en zoon zijn overleden. De grote brand is waarschijnlijk ontstaan nadat twee jongens van 12 en 13 vuurwerk bij de flat naar binnen hebben gegooid. De twee zitten vast en worden verdacht van mogelijke betrokkenheid bij brandstichting met de dood als gevolg.

formeel onderzoek

De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat kijken naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan en hoe het zo uit de hand is gelopen. De raad hoopt binnen een paar weken genoeg informatie te hebben om te bepalen of er een formeel onderzoek komt. De jongens die worden verdacht van het gooien van het vuurwerk hebben een nacht in de cel doorgebracht en worden vandaag verder verhoord.

Opzet

Op nieuwjaarsdag kwamen de 39-jarige man en zijn zoon vast te zitten in een lift, nadat de elektriciteit in de flat was uitgevallen. De 36-jarige moeder en 8-jarige dochter werden ook zwaargewond en buitenbewustzijn gevonden, maar hebben het wel overleefd. De grote brand is waarschijnlijk ontstaan doordat de twee tieners vuurwerk naar binnen gooiden, wat terecht is gekomen op een oude bank die in de hal van de flat stond. De politie gaat uit van opzet omdat er nog meer sporen van vuurwerk zijn gevonden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Onvoorstelbaar groot drama"

De burgermeester van Arnhem, Ahmed Marcouch, noemt de brand een onvoorstelbaar groot drama. "Mensen hebben heel erg de behoefte om met elkaar hun verdriet te delen. Maar er is ook woede en boosheid over of dit niet voorkomen had kunnen worden." Sommigen snappen dan ook niet hoe het kan dat er niet betere veiligheidsmaatregelen zijn genomen in de flat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie