logo
Up 2 Date

'Driekwart van de Nederlanders wil versoepeling lockdown'

bron: ANP
  1. Newschevron right
  2. 'Driekwart van de Nederlanders wil versoepeling lockdown'

Ongeveer driekwart van de bevolking in Nederland is van mening dat de maatregelen tegen het coronavirus versoepeld kunnen worden. 1 op de 8 mensen wil dat alle beperkingen worden opgeheven, 1 op de 9 mensen wil dat er niets verandert aan de huidige situatie.

Mondkapjes

Die uitslag komt naar voren in de enquête Namens Nederland, waar meer dan 100.000 Nederlanders aan hebben deelgenomen. Veel mensen willen dat er gekeken wordt naar mogelijkheden waardoor de economie toch weer gedeeltelijk kan gaan draaien. Het dragen van mondkapjes wordt hierbij veel genoemd, aangezien dit de verspreiding van het virus zou moeten tegengaan.

Quarantaine

Daarnaast zijn veel mensen ook van mening dat besmette mensen en hun gezinsleden voor een langere tijd in quarantaine moeten. Bijna de helft is voor preventieve quarantaine van ouderen en mensen in andere risicogroepen, zoals mensen met diabetes. Tot slot zien mensen graag dat er ook maatregelen op het werk worden genomen. Zo zou er meer afstand tussen werkplekken en meer ruimte om op flexibele tijden te werken moeten komen.

Verwacht wordt dat minister-president Mark Rutte vanavond nieuwe versoepelingen gaat aankondigen.

Ster advertentie
Ster advertentie