Up 2 Date

Meisje dat werd ontvoerd door Boko Haram na 7 jaar vrij

foto: AFPfoto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Meisje dat werd ontvoerd door Boko Haram na 7 jaar vrij

Een ontvoerde vrouw is na 7 jaar met haar familie herenigd nadat ze werd ontvoerd door de terreurgroep Boko Haram. Ze behoort tot de groep van zo'n 270 meisjes van 12 tot 17 jaar oud die in 2014 uit het dorp Chibok werd ontvoerd.

Gedwongen huwelijk

De gouverneur van de Nigeriaanse deelstaat Borno heeft laten weten dat de man met wie de vrouw trouwde tijdens haar gevangenschap zich heeft overgegeven aan het leger. De vrouw krijgt momenteel psychologische en medische hulp.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Onderhandelingen

Inmiddels zijn er zo'n 276 scholieren vrij. In 2017 werden 82 meisjes na onderhandelingen vrijgelaten, anderen zijn ontsnapt of tussentijds vrijgelaten. Momenteel zijn er nog 113 vrouwen in handen van de terreurgroep. Veel vrouwen worden gedwongen om met Boko Haram-leden te trouwen.

Meerdere ontvoeringen

Na 2014 zijn er vaker andere scholieren ontvoerd. Vorige maand werden tientallen schoolkinderen ontvoerd uit de deelstaat Kaduna. Dit was de tiende ontvoering in het noorden van Nigeria dit jaar. Tegenwoordig spelen bij ontvoeringen voornamelijk financiële motieven een rol. "Het is een winstgevende onderneming in een land waar veel jongeren arm, werkloos en hongerig zijn", vertelde de Nigeriaanse hoogleraar politicologie Ernest Ereke eerder tegen persbureau AP.

Ster advertentie
Ster advertentie