Up 2 Date

Nigeriaans leger bevrijdt 76 schoolmeisjes uit handen van Boko Haram

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Nigeriaans leger bevrijdt 76 schoolmeisjes uit handen van Boko Haram

Het Nigeriaanse leger heeft 76 schoolmeisjes gered uit handen van terreurorganisatie Boko Haram. Afgelopen maandag viel de beweging het dorpje Dapchi aan, waarna meer dan negentig meisjes vermist raakten. Twee meisjes zijn dood aangetroffen. Dertien van deze meisjes zijn nog steeds vermist.

Boko haram

Boko Haram is een islamitische terreurorganisatie die berucht werd na de 'Chibok', een ontvoering van een enorme groep schoolmeisjes in 2014. De Nigeriaanse regering heeft al meermaals laten weten dat Boko Haram verslagen zou zijn, maar deze ontvoering bewijst het tegendeel. De bevrijde meisjes zijn inmiddels teruggebracht naar hun dorp. President Muhammadu Buhari heeft laat weten dat er op dit moment onderzoek wordt gedaan naar de schrijnende gebeurtenis.

enorme ontvoering

In 2014 viel Boko Haram meer dan 270 schoolmeisjes ontvoerd in de plaats Chibok. Veel van die meisjes werden gehouden als seksslaaf of moesten dwangarbeid verrichten. Een groot deel van die meisjes is inmiddels terecht, mede dankzij de inzet van Michelle Obama. Met de hashtag #BringBackOurGirls vroeg zij aandacht voor de enorme ontvoering in Nigeria.

Ster advertentie
Ster advertentie