Up 2 Date

Racistische aanval op drie Afrikanen in Duitsland

foto: YouTube: ARD
  1. Newschevron right
  2. Racistische aanval op drie Afrikanen in Duitsland

Een groep Duitse mannen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen uit Guinee aangevallen in de Duitse plaats Erfurt. Twee van de Afrikaanse mannen raakten zwaargewond, waarvan één in kritieke toestand. De politie gaat uit van vreemdelingenhaat.

Der III

De racistische aanval vond om 03.00 uur 's nachts plaats voor de deur van een pand dat bekendstaat als een plek waar aanhangers van de extreemrechtse groep Der III bijeenkomen. Deze groep noemt zich De Derde Weg en bestaat sinds 2013, voornamelijk uit NPD-leden en neonazi's. Duitse veiligheidsdiensten hebben vaker gewaarschuwd voor de extreemrechtse partij.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vrijgelaten

De mannen uit Guinnee zouden eerst zijn uitgescholden terwijl ze voorbijliepen. Daarna zouden ze door tien tot twaalf personen zijn aangevallen. Agenten arresteerden in totaal twaalf personen, maar lieten ze dezelfde dag nog vrij. Volgens het Openbaar Ministerie was er geen reden om ze in voorlopige hechtenis te houden.

Sfeer van angst

Deelstaatparlementariër Katharina König-Preus gaf na de aanval op de Afrikanen aan dat de groep neonazi's groeit in Erfurt. Volgens haar is het alweer de tweede massale neonazi-aanval in twee weken tijd. Ze zegt dat de groep als doel heeft om mensen te verwonden en een sfeer van angst te creëren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie