Up 2 Date

Nieuw telefoonnummer voor mensen met geldzorgen geopend

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Nieuw telefoonnummer voor mensen met geldzorgen geopend

Meer dan 1 op de 5 huishoudens in Nederland heeft lichte tot ernstige geldzorgen. Deze mensen kunnen nu gratis en anoniem bellen met het telefoonnummer 0800-8115 om hun zorgen te delen en hulp te zoeken. Chatten met een hulpverlener is ook mogelijk, via de website.

SOORTEN PROBLEMEN

Op dit moment zijn er maar liefst 1,4 miljoen huishoudens met financiële problemen in Nederland. Die geldproblemen kunnen door verschillende dingen worden veroorzaakt. "Je kunt bijvoorbeeld in de problemen komen door zogenoemde life events. Denk aan een scheiding, baanverlies of iemand die opeens ziek wordt. Ook zijn er verschillende soorten geldproblemen, zoals het betalen van de huur, roodstand of je abonnement niet meer kunnen betalen", vertelt René Timmerman, adviseur van de Nederlandse Schuldhulproute(NSR), in Turn Up!.

Bij jongeren komen vaak andere vormen van schuld voor: "Ze hebben schulden door hun studie of telefoonabonnementen, maar we zien ook vaak dat jongeren onderling geld van elkaar lenen waardoor ze schulden krijgen."

''Vanaf nu een gratis belnummer voor mensen met geldzorgen!''

Geldzorgen

Veel mensen weten niet waar ze met hun geldzorgen naartoe moeten, merkte de NSR. De instantie wil met het telefoonnummer 0800-8115 mensen met geldzorgen een luisterend oor bieden en, als het nodig is, hen door verwijzen naar een lokale schuldhulpverlener. Volgens René Timmerman, is er vaak veel meer mogelijk dan gedacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie