FunX

Qucee openhartig over zijn schuldenperiode: "Ik heb echt dagen zitten huilen"

foto: Nikki van Toorn
  1. Newschevron right
  2. Qucee openhartig over zijn schuldenperiode: "Ik heb echt dagen zitten huilen"

Schulden hebben is al vervelend genoeg. Je er ook nog eens voor schamen, is dan ook helemaal niet nodig. Het kan namelijk iedereen overkomen, zo ook Qucee. Bij de FunX Debt Talk in het Paard in Den Haag vertelde hij openhartig over de stress die zijn €20.000 aan schuld hem heeft opgeleverd.

"Ik denk dat er heel veel realiteit kapot zijn gegaan door dit soort stress!"

Bestellen op afbetaling

"Ik kom uit een situatie waarin niet iedereen het breed had." Vanuit thuis kon Qucee niet veel financiële support krijgen, dus toen hij ging samenwonen, nam hij een lening. Ook bestelde hij vaak producten op afbetaling en daar ging het mis. "Je betaalt voor iets dan bijvoorbeeld vijf euro per maand. Dat ziet er lekker uit, maar dat stapelt op."

Huilen van de stress

Toen Qucee de kinderopvangtoeslag moest gaan terugbetalen, begon de ellende nog groter te worden. Zo ging hij er driehonderd euro per maand op achteruit, maar moest hij ook nog eens tweehonderd euro per maand terugbetalen. "Ik kon niks meer! Hoe kon ik het weten? Ik was gewoon stomverbaasd." De financiële problemen leverden hem veel stress op. "Soms stortte ik gewoon even in. Ik heb echt dagen zitten huilen. Op een gegeven moment dacht ik: het is alles of niets."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Anderen inspireren

Qucee heeft ondanks zijn schaamte op een gegeven moment besloten om zijn bekendheid te gebruiken om anderen te inspireren. "Je begint bekend te raken en je wordt gevraagd voor campagnes. Daar kan je geld aan verdienen, maar ook mensen inspireren." Hij geeft toe dat schulden moeilijk zijn om over te praten. "Ik was er wel bang voor, want je weet niet wat de reacties gaan zijn. Maar ik deed het gewoon."

'YouTube was een risico'

Uiteindelijk heeft zijn YouTube-succes Qucee flink geholpen, maar die stap wagen was ook een risico. "Ik heb alles verkocht om één camera te kunnen kopen. Mensen zien nu alleen maar dat ik alles kan kopen van m'n YouTube-money, maar het had ook kunnen mislukken." Hij geeft eerlijk toe van zijn eerste verdiensten een Gucci-riem gekocht te hebben, maar inmiddels heeft hij zijn prioriteiten duidelijk op een rij: "Ik haal mijn riempjes gewoon weer bij de C&A!" Zijn boodschap voor anderen? "Het is nooit onmogelijk om eruit te komen!"

Ster advertentie
Ster advertentie