Video

Danny moet door schulden rondkomen van €50 per week - #OpJeMonnie Afl. 1

  1. Newschevron right
  2. Danny moet door schulden rondkomen van €50 per week - #OpJeMonnie Afl. 1

De schuldenproblematiek in Nederland is real: een op de vijf jongeren heeft problematische schulden. Hoe is het om daarmee te leven? En hoe kom je er weer uit de problemen? FunX-reporter Jeansen weet er alles van. Hij zat zelf diep in de shit toen zijn schulden door verhogingen steeds hoger opliepen. In de nieuwe vierdelige FunX-serie #OpJeMonnie gaat hij langs bij verschillende FunX-luisteraars met schulden. Samen met een co-host helpt Jeansen die jongeren een stapje in de goede richting te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Rondkomen van €50 per week

In de eerste aflevering zie je de 27-jarige Danny. Door problemen in zijn jeugd heeft hij schulden die zijn opgelopen tot zo'n €25.000. Daardoor moet hij nu rondkomen van €50 per week. "Ik heb daar ook lichamelijke klachten door gekregen, omdat je zó aan het stressen bent." Desondanks geef Danny geeft de hoop niet op. Zijn doel is om in 2020 helemaal schuldenvrij te zijn. Een vast contract is zijn eerste doel.

Gratis sportschoolabonnement

Jeansen krijgt deze aflevering hulp van Fernando. Om Danny aan dat vaste contract te helpen, besluiten ze iets voor hem te fixen. Ze gaan aan het werk in de sportschool om zo een gratis abonnement mét personal trainer voor hem te regelen, zodat hij fit genoeg is om de nieuwe uitdaging aan te gaan.

Kom naar de FunX Debt Talk!

Heb je ook schulden? En lijkt het alsof er geen licht is aan het einde van de tunnel? Je bent niet de enige! Het schuldensysteem is fucked up en daarom organiseert FunX op 6 februari een Debt Talk in het Paard in Den Haag. Verschillende betrokkenen delen hun verhalen on stage: van jongeren met schulden en andere ervaringsdeskundigen tot beleidsmakers en deurwaarders. Ook special guests Qucee en Bart van Houten van het label Van Klasse zijn aanwezig.

Ster advertentie
Ster advertentie