Video

Tyrell (22) leefde twee weken op straat door schulden - #OpJeMonnie Afl. 4

  1. Newschevron right
  2. Tyrell (22) leefde twee weken op straat door schulden - #OpJeMonnie Afl. 4

De schuldenproblematiek in Nederland is real: een op de vijf jongeren heeft problematische schulden. Hoe is het om daarmee te leven? En hoe kom je weer uit de problemen? FunX-reporter Jeansen weet er alles van. Hij zat zelf diep in de shit toen zijn schulden door verhogingen steeds hoger opliepen. In de FunX-serie #OpJeMonnie gaat hij langs bij verschillende FunX-luisteraars met schulden. Samen met een co-host helpt Jeansen die jongeren een stapje in de goede richting te zetten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dakloos

De 22-jarige Tyrell uit Rotterdam zat op zijn diepste punt met €8000 aan schulden. "Ik was heel naïef en dacht alleen aan mezelf. Ik betaalde geen lesgeld meer, maar kocht alleen maar kleren of deed dingen met vrienden." Toen hij ook zijn zorgverzekering niet meer kon betalen, begonnen de schulden zich op te stapelen. Op een gegeven moment raakte Tyrell zelfs dakloos. "Ik heb twee weken op straat geslapen. Dat was best wel heftig."

Hulp

Tijdens zijn tijd op straat besloot Tyrell hulp in te schakelen. Na een gesprek bij het jongerenloket van de gemeente kon hij terecht bij Stichting Jong, die hem hielp met het vinden van een kamer en het aanpakken van zijn schulden. Inmiddels gaat het de goede kant op: hij heeft een baan en als alles goed gaat, kan Tyrell over twee jaar schuldenvrij zijn. "Op een dag hoop ik weer mijn opleiding te kunnen volgen om zo verder te gaan."

Gratis rijlessen

Tyrell fietst nu elke dag anderhalf uur naar zijn werk. Bij de NS staat namelijk nog een boete open en ook een rijbewijs kan hij momenteel niet betalen. Omdat een auto flink zou helpen bij het bouwen aan een stabiele toekomst, besluit Jeansen samen met Youssef iets te fixen voor Tyrell. Ze gaan flink aan de slag in de carwash, zodat Tyrell een paar gratis rijlessen en een theorie-examen krijgt bij Rijschool Danny.

Je kunt alle afleveringen van #OpJeMonnie terugkijken op het YouTube-kanaal van FunX.

Ster advertentie
Ster advertentie