Up 2 Date

Voormalig Ajax-speler Tarik O. Spanje uitgezet wegens seksueel misbruik dochter

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voormalig Ajax-speler Tarik O. Spanje uitgezet wegens seksueel misbruik dochter

Voormalig Ajax-Speler Tarik O. is in Spanje veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf wegens seksueel misbruik van zijn eigen dochter. Daarnaast is hij voor tien jaar het land uitgezet. Dat meldt De Telegraaf op basis van een recente uitspraak van de rechtbank in Marbella.

Intieme plekken betast

Volgens de rechters die zich over de zaak bogen, kroop O. in 2011 bij zijn dochter in bed en heeft hij haar op intieme plekken betast. O. heeft een contactverbod opgelegd gekregen en mag niet meer in de directe omgeving van zijn dochter komen, aldus De Telegraaf.

Na het uitzitten van zijn gevangenisstraf staat de oud-voetballer nog vier jaar en twee maanden onder toezicht van Spanje. Daarna mag hij zich tien jaar niet meer op Spaans grondgebied begeven. De voormalige voetballer zou al eerder in Spanje hebben vastgezeten.

Champions League

De inmiddels 49-jarige Tarik O. begon zijn voetbalcarrière bij Ajax in het seizoen 1992/93. In 1995 maakte hij deel uit van de Ajax-selectie van Louis van Gaal, die dat jaar de Champions League won. Tijdens dat toernooi scoorde O. twee keer. De geboren Amsterdammer kwam in totaal 24 keer uit voor Ajax en maakte na de Champions League-winst de overstap naar Sevilla. Daar speelde hij drie seizoenen. In 1998 vertrok hij naar het Japanse Nagoya Grampus Eight om vervolgens in 2004 zijn carrière te beëindigen bij ADO Den Haag.

Hulp bij seksueel misbruik

Ben jij slachtoffer van seksueel misbruik of seksuele uitbuiting en heb je hulp nodig?

Centrum Seksueel Geweld biedt professionele hulp aan iedereen die een ongewenste seksuele ervaring heeft meegemaakt. Ook kun je terecht bij Slachtofferhulp. Zij kunnen je emotionele ondersteuning bieden of helpen bij het doen van aangifte. Ook vind je hier een community waar je met lotgenoten kunt praten.

Ster advertentie
Ster advertentie