Up 2 Date

Geen bloot meer op school: "Je gaat toch niet naar het strand?"

  1. Newschevron right
  2. Geen bloot meer op school: "Je gaat toch niet naar het strand?"

Croptops, korte rokjes en hotpants.. Die moeten in de kledingkast blijven van de meisjes op de Stanislas College. "Je gaat nou eenmaal niet in strandkleding naar school" vindt algemeen directeur Fons Loogmans.

ophef

De ophef over het college in Delft ontstond nadat leerlingen waren gezien weinig verhullende kleding. Er is toen een brief gestuurd naar de ouders om ervoor te zorgen dat zij wat meer zouden letten op de kleding van hun kinderen. Maar dat konden sommige ouders niet waarderen en die zijn vervolgens naar de media gestapt.

Directeur Fons zegt daarover: "Als je kijkt naar wat er precies aan de hand is, dan is het opvallend dat er zoveel ophef over is ontstaan." De directeur benadrukt daarom dat het college nooit gedetailleerde kledingvoorschriften zal geven.

School is werk

Hij vergelijkt school met een werkomgeving. Als leerlingen later een baan krijgen, moet je ook aan bepaalde voorschriften houden. Dat is op een school niet anders.

Berichtje leerling

Tijdens de uitzending kregen Morad & Shay een berichtje binnen van een leerling van het Stanislas College. Die vond het onzin dat de school zich bemoeit met de kleding van de meisjes. "Onze docenten dragen zelf naaldhakken en extreem strakke rokjes."

Ster advertentie
Ster advertentie