Up 2 Date

Bendeleider en handlanger Taghi werkte aan videoland documentaire

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Bendeleider en handlanger Taghi werkte aan videoland documentaire

Een van de verdachte moordmakelaars van Ridouan Taghi was bezig met een documentaireserie voor videoland. Het gaat om de oprichter van de Nederlandse Crips en motorclub Caloh Wagoh, Delano R. De man, ook wel bekend onder de naam Keylow, kwam al eerder voorbij in verschillende programma’s, tijdschriften en boeken.

Subsidie

De documentaire was in productie in van Vice Studios in samenwerking met RTL die Delano R. hadden ingehuurd als presentator. Hij zou het programma Nieuwe penoze presenteren, bevestigen beide partijen op vragen van het NRC. Het project kreeg 25.000 euro subsidie van het Stimuleringsfonds Creative Industrie. De opnames waren in volle gang toen R. eind 2018 werd gearresteerd en de productie meteen is stilgelegd.

Voor de jeugd

Het programma zou moeten laten zien hoe makkelijk jongeren in Nederland in de onderwereld kunnen belanden. Keylow zou als gids in de onderwereld dienen voor het programma. Een woordvoerder van Vice bevestigde de uitspraken van het NRC: “vanuit zijn eigen criminele verleden kon hij ons inzicht verschaffen in de onderwereld van een nieuwe generatie criminelen, die tot op heden onzichtbaar blijft.”

Moordmakelaar

Leden van de motorclub die is opgericht door Keylow, Caloh Wagoh, werden eerder al verdacht van het plegen van de aanslagen op de redacties van De Telegraaf en Panorama. Daarnaast zou Delano R. een van de moordmakelaars zijn die voor Taghi zijn liquidaties uitvoerde. Bij de aanhouding van R. werken video’s, foto’s en gesprekken met Taghi gevonden, die hij zou hebben gemaakt voor een televisieprogramma. Na zijn arrestatie vertelde R. de politie: “Ik heb een bedrijf voor film, muziek en entertainment. Ik heb ingezet bij grote maatschappijen zoals Netflix.”

Televisieambities

Delano R. is geen vreemde van de televisie. Hij kwam al eerder langs in programma’s als Nova, De Wereld Draait Door. Ook was hij de oprichter van jeugdbende Crips Main Triad waar BNN de documentaire Crips, strapped ‘n strong over heeft uitgezonden. Daarnaast is er een boek verschenen geschreven door Saul van Stapele, een proefschrift en kwam R. voorbij in verschillende tijdschriften.

Ster advertentie
Ster advertentie