Up 2 Date

Sehraz (16) die door corona op de IC lag, start inzamelingsactie met broer Babor

foto: Facebook: Babor LV & FunX
  1. Newschevron right
  2. Sehraz (16) die door corona op de IC lag, start inzamelingsactie met broer Babor

Sehraz Mohmand en zijn familie werden aan alle kanten geholpen toen hij in het ziekenhuis lag wegens corona. De 16-jarige jongen uit Breda heeft de intensive care inmiddels verlaten en zit weer gezond thuis. Hij vertelde in Start met Fernando dat hij nog niet de oude is. Toch denkt hij niet aan stilzitten. Aangezien de kapperszaak waar Sehraz werkt gesloten is, gaat hij samen met zijn broer Babor anderen proberen te helpen.

Inzamelingsactie

De familie van Sehraz ontving bloemen, kaarten, beschermingsmateriaal en zelfs hele maaltijden toen hij nog in het ziekenhuis lag. Dat heeft zo'n indruk bij hen achtergelaten, dat Babor en Sehraz nu een inzamelingsactie op Go Fund Me zijn begonnen. De broers vertellen RTL Nieuws dat ze geld willen ophalen om voedselpakketten te bezorgen en beschermingsmaterialen zoals mondkapjes te kopen voor mensen die het niet kunnen betalen. "Iedereen was er voor ons in deze moeilijke tijden en nu is het aan ons om de rest ook te gaan helpen! We zijn allemaal mens uiteindelijk of je nou wit, blauw of paars bent! In tijden van nood moeten we onze meningsverschillen en idealen aan de kant zetten."

Vergeten te eten

Babor vertelt dat ze in de tijd dat Sehraz in het ziekenhuis lag, vooral bezig waren met de vraag of zijn broertje het zou overleven. Zoiets als eten, daar dachten ze niet aan: "Dat doe je niet als niemand je erop wijst. Daarom hielp het ons enorm dat mensen spontaan maaltijden voor de deur zetten", vertelt hij RTL.

Handen uit de mouwen

De familie Mohmand ontving ook veel berichten van mensen die in een soortgelijke situatie zaten. Mensen die het emotioneel en financieel zwaar hebben. "Wij hadden een buffer, maar van anderen hoor ik dat ze hun baan kwijt zijn. Dat komt er dan ook nog eens bij." En dat is een van de redenen dat Babor en Sehraz de handen uit de mouwen willen steken voor anderen. Dat jij het goed hebt, betekent nog niet dat een ander je hulp niet kan gebruiken.

Ster advertentie
Ster advertentie