Up 2 Date

Rutte: "Nederland gaat zwaarder defensiematerieel naar Oekraïne sturen"

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte: "Nederland gaat zwaarder defensiematerieel naar Oekraïne sturen"

Nederland gaat zwaarder materieel sturen naar Oekraïne na nieuwe offensieven van Rusland. Dat liet premier Rutte weten middels een tweet.

Extra zwaar materieel

Nederland zal in ieder geval gepantserde voertuigen naar Oekraïne sturen. Dat zei Rutte vandaag in een telefoongesprek met de Oekraïense president Zelensky. "Samen met bondgenoten kijken we naar de aanvoer van extra zwaar materieel."

Ook minister van Defensie Kajsa Ollongren heeft met haar Oekraïense ambtsgenoot Oleksii Reznikov gesproken over de huidige situatie in het Oost-Europese land en de levering van materieel. "Nederland blijft de Oekraïnse krijgsmacht ondersteunen met militair materieel. We staan de bevolking van Oekraïne bij in hun strijd voor territoriale integriteit en soevereiniteit."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Geen mededelingen

Nederland levert sinds het begin van de oorlog een bijdrage aan de defensie van Oekraïne. Echter doet de regering, net als andere landen, vrijwel geen exacte mededelingen over leveringen van materieel. Op die manier wordt voorkomen dat Rusland informatie onderschept.

De laatste updates over de oorlog in Oekraïne vind je hier.

Ster advertentie
Ster advertentie