Up 2 Date

Politie houdt rekening met avondklok vanaf donderdag

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Politie houdt rekening met avondklok vanaf donderdag

De Nationale Politie is al bezig om de roosters op orde te brengen voor het geval er een avondklok wordt ingevoerd. Dat meldt het NRC. Agenten worden gevraagd om vanaf donderdag mogelijk latere avonddiensten draaien.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Consequenties

Het is nog niet bekend of er donderdag daadwerkelijk een avondklok ingaat, maar de Nationale Politie houdt er alvast rekening mee. De aangepaste roosters hebben vooral tot gevolg dat er overdag minder politie beschikbaar is. "Er zal minder tijd en ruimte zijn voor het houden van een vinger aan de pols bij jongeren in de wijk. Om ze op het goede spoor te houden”, zegt Mireille Beentjes, woordvoerster van de korpsleiding, tegen het NRC.

Een andere consequentie die de veranderde bezetting heeft is dat kleine zaken, zoals het controleren van wapenvergunningen, waarschijnlijk zullen blijven liggen. Volgens de politiewoordvoerder zullen grote rechercheonderzoeken gewoon door blijven lopen.

Avondklok

Het demissionaire kabinet verwacht later deze week meer duidelijkheid te geven over het al dan niet instellen van een avondklok, die van 20.00 tot 04.00 uur zou moeten gaan gelden. De Tweede Kamer en de coalitie is nog verdeeld over de maatregel. Ook is er veel weerstand bij burgemeesters. Pas als er voldoende steun is, wil het kabinet het voorstel presenteren.

Ster advertentie
Ster advertentie