Naar homepage
Up 2 Date

Kabinet overweegt invoeren avondklok, maar burgemeesters zijn tegen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Kabinet overweegt invoeren avondklok, maar burgemeesters zijn tegen

Het kabinet heeft plannen besproken om begin volgende week een avondklok in te voeren. Dat melden verschillende media, die zich baseren op bronnen uit het Binnenhof. Volgens de NOS is de kans klein dat het kabinet de maatregel vanavond gaat aankondigen tijdens de persconferentie. Het kabinet ziet namelijk nog te veel bezwaren. Zo is er grote weerstand bij burgemeesters, politiebonden en regeringsfracties.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Avondklok

Het invoeren van een avondklok zou afgelopen zondag in het Catshuisoverleg door het kabinet zijn besproken. Deze extra maatregel moet helpen de verspreiding van het coronavirus te remmen. Niemand mag dan na een bepaald tijdstip nog de straat op, tenzij je een dringende reden hebt. Gezellig 's avonds bij elkaar op visite zit er in dat geval dus niet meer in.

Weerstand

Veel burgemeesters zien de invoering van de avondklok niet zitten. Ook de politie heeft kritiek. De maatregel is volgens hen moeilijk te handhaven. Er moeten te veel uitzonderingen worden gemaakt voor mensen die toch een noodzakelijke reden hebben om naar buiten te gaan.

Ook zijn niet alle regeringspartijen het met de invoering van de extra maatregel eens. Volgens RTL Nieuws is D66 een van de partijen die flinke kritiek op het plan heeft. Zo zou de effectiviteit van de maatregel onduidelijk zijn.

Persconferentie

Vanavond om 19:00 uur geven premier Rutte en minister De Jonge weer een persconferentie over de coronamaatregelen. Inmiddels is al duidelijk dat er geen enkele versoepeling mogelijk is. Naar verwachting wordt de lockdown met drie weken verlengd.

Ster advertentie
Ster advertentie