Up 2 Date

Proefevenement in Barcelona levert geen nieuwe coronabesmettingen op

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Proefevenement in Barcelona levert geen nieuwe coronabesmettingen op

In Barcelona is een proefevenement gehouden om te testen of een concert zonder verplichte afstand, maar met sneltests en PCR-tests tot nieuwe besmettingen zou leiden. Van de ruim duizend bezoekers is niemand met het coronavirus besmet geraakt.

Sneltest om binnen te komen

Alle 1.047 deelnemers van het onderzoek waren tussen de 18 en 59 jaar oud en waren 14 dagen voorgaand aan het evenement niet besmet met het coronavirus. Iedereen had een negatieve sneltest nodig om binnen te komen. Van de 1.047 deelnemers gingen er 463 naar het concert, de de andere 584 deelnemers behoorden tot de controlegroep. Het evenement duurde 2,5 uur en van de aanwezigen was er niemand besmet. In de controlegroep waren er twee positieve tests, maar dit bleek al direct uit de twee sneltests.

Maskers verplicht

Het was verplicht om een gecertificeerd stoffen masker te dragen, dat bezoekers bij de ingang kregen uitgedeeld. Bezoekers hoefden onderling geen afstand te houden in de zaal die een capaciteit heeft van negenhonderd personen. Daar mocht ook gezongen en gedanst worden. Wel werden er andere veiligheidsmaatregelen getroffen, zoals een afgebakende buitenruimte voor rokers, en drankjes waren alleen toegestaan in een speciale ruimte met een bar. Daar mochten de mondkapjes tijdens het drinken even af.

Ster advertentie
Ster advertentie