Up 2 Date

Parkeerboete voorkomen: nieuwe dienst herkent controlevoertuigen

foto: Pixabay
  1. Newschevron right
  2. Parkeerboete voorkomen: nieuwe dienst herkent controlevoertuigen

Je kent het wel, je moet snel ergens parkeren en vergeet in alle haast om je parkeerapp aan te zetten. Resultaat? Ee torenhoge boete! Maar dat is binnenkort misschien verleden tijd, want in Amsterdam is een nieuwe start-up genaamd ParkeerWekker bezig met het ontwikkelen van een dienst die door middel van dashcams of beveiligingscamera's gebruikers een seintje geeft wanneer een controlevoertuig een geparkeerde auto passeert.

Boete ontlopen

ParkeerWekker maakt gebruik van dashcams of beveiligingscamera's die via internet aan een afzijdig netwerk worden gekoppeld. Zodra een controlevoertuig je geparkeerde auto passeert ontvang je een berichtje. Vanaf dat moment heb je 5 minuten de tijd om via een parkeer-app te betalen en je boete te ontlopen.

testfase

De dienst zit momenteel nog in de testfase, maar volgens de oprichters wordt 95% van de controlevoertuigen overdag al herkend. De app werkt echter niet in het donker, omdat het systeem dan geen auto's herkent. Daarnaast brengt ParkeerWekker voor zijn diensten kosten in rekening, namelijk €1,49,- per gepasseerde scanauto. Bij loos alarm wordt er geen geld in rekening gebracht.

Tot nu toe kun je alleen nog maar in een beperkt aantal steden gebruikmaken van de app, waaronder Utrecht, Amsterdam, Rotterdam en Leiden.

Ster advertentie
Ster advertentie