FunX Amsterdam

Parkeren in Amsterdam wordt weer duurder door coronacrisis

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Parkeren in Amsterdam wordt weer duurder door coronacrisis

Parkeren in Amsterdam wordt weer duurder door de financiële gevolgen van de coronacrisis. Het is één van de 'pijnlijke maatregelen' in de plannen van de vier partijen die Amsterdam besturen (Groenlinks, D66, PvdA en SP). Ze hebben die plannen bedacht om het gat in de begroting dat door de coronacrisis is ontstaan, te dichten.

bewoner wordt ontzien

Eén van de plannen die meer geld moeten opleveren is dat parkeren in de stad weer duurder wordt, al wordt de bewoner van de stad daarin zoveel mogelijk ontzien, schrijft men. Met het weer duurder worden van parkeren hoopt de stad 6,5 miljoen euro meer op te halen dan normaal aan parkeeropbrengsten. Daarnaast gaat de gemeente bezuinigen in het aantal ambtenaren en de taken die het stadsbestuur nu als prioriteit bestempelt. Die bezuinigingen moeten in 2024 ruim 200 miljoen euro opleveren. De onroerendezaakbelasting gaat omhoog, wat betekent dat je voor een huis van 4 ton 28,50 euro moet betalen.

bestrijden van armoede

Met het extra geld wil de gemeente investeren in het bevorderen van de werkgelegenheid en het bestrijden van armoede. De partijen proberen ervoor te zorgen dat de economie in de hoofdstad minder afhankelijk is van massatoerisme. Zij willen dat doen door initiatieven op het gebied van bouwen en beroepsonderwijs en er komen banenplannen in sectoren als 'schone energie' en 'duurzaam ondernemen'.

kades en bruggen

Extra geld gaat er naar achterstallig onderhoud van wegen, kades en bruggen. Gisteren stortte er een oude kademuur in langs de Grimburgwal, vermoedelijk door een 'sinkhole'. Ook wordt er snel werk gemaakt van woningbouw in het middensegment, om mensen met een cruciaal beroep als agent, leraar en verpleegkundige meer betaalbare woonruimte te bieden. Het gaat om zowel koop- als huurhuizen.

Ster advertentie
Ster advertentie