Up 2 Date

Dit jaar mogelijk warmste oudejaarsdag ooit

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Dit jaar mogelijk warmste oudejaarsdag ooit

De kans is groot dat we de warmste oudejaarsdag ooit tegemoet gaan. Naar verwachting zullen de temperaturen oplopen tot 15 graden, waarmee het oude record uit 2017 verbroken wordt.

Groot verschil met Kerst

De temperaturen tijdens de kerstdagen zaten afgelopen week ver onder het vriespunt. De kans is groot dat met oudejaarsdag de temperaturen oplopen tot 15 graden. Dit is volgens Metronieuws het gevolg van een zachte lucht die met een zuidwestenwind deze kant opgeblazen wordt.

Dat zou betekenen dat er na vandaag opnieuw een record sneuvelt. Vandaag is namelijk de warmste 30 december ooit gemeten. Met 13,1 graden werd een record uit 1925 verbroken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dikke winterjas overbodig

Ook volgens Weer.nl is een dikke winterjas dit jaar overbodig tijdens het kopen van oliebollen. ''De middagtemperatuur ligt tussen 12 graden op de Wadden en lokaal 15 graden in het zuiden van het land. De kans is groot dat het voor de derde dag op rij recordwarm wordt. In de middag neemt de bewolking toe en valt af en toe wat regen, met name in het noorden en midden van het land. Grote hoeveelheden worden niet verwacht.''

Op de warmste oudejaarsdag tot nu toe werd het 13,7 graden. Destijds viel er ook 39,3 millimeter regen. De verwachting is dat het qua neerslag dit jaar in ieder geval zal meevallen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie