Up 2 Date

Honderden sportscholen willen naar de rechter voor heropening

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Honderden sportscholen willen naar de rechter voor heropening

Honderden sportscholen in Nederland zijn van plan om naar de rechter te stappen. Ze willen de tijdelijke sluiting aanvechten en zo snel mogelijk weer open. Sinds de aankondiging van de lockdown anderhalve week geleden moeten alle sportscholen dicht blijven, maar als het aan de initiatiefnemers ligt, worden ze net als supermarkten gezien als essentieel.

Essentieel

Vorige week werd er in de Tweede Kamer een motie aangenomen om van sport een essentiële sector te maken. De Kamer wil nu dat het kabinet uitzoekt 'onder welke randvoorwaarden' dat zo snel mogelijk kan gebeuren. Een goede eerste stap, maar er is meer nodig, zo klinkt het in het statement bij de crowdfunding voor de rechtszaak van de sportscholen. Vooral vechtsportscholen zijn daarbij aangesloten. Het doelbedrag is €8.800.

Coronapas

Satisch Jhamai, een van de initiatiefnemers, schrijft dat hij het ook niet eens is met het moeten laten zien van een coronatoegangsbewijs om een sportschool binnen te mogen. "De overheid dient de toegang tot de sportschool voor iedere burger te waarborgen. Dit betekent dat de sportscholen te allen tijde, voor iedereen, zonder dat er een coronatoegangsbewijs is vereist, toegankelijk moeten zijn en blijven."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

NL Actief

NL Actief, de brancheorganisatie voor sportscholen, is op de hoogte van de plannen, maar doet niet mee. Volgens directeur Wouters is het "nu niet de oplossing". Wel denken ze na over andere acties. "We gaan niet stilzitten. De sport moet zo snel mogelijk open", liet hij weten aan ANP. Hij startte eerder samen met PartijvdSport nog een petitie om de sportsector aan te merken als essentiële dienstverlening.

Ster advertentie
Ster advertentie