Up 2 Date

Belgische man (33) aangehouden die negende coronaprik wilde halen

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Belgische man (33) aangehouden die negende coronaprik wilde halen

Waar sommige mensen helemaal geen coronaprik willen halen, is er in België een 33-jarige man opgepakt die zich voor de negende keer kwam melden voor een vaccinatie. Dat deed hij alleen niet om zichzelf zo goed mogelijk te beschermen, maar om coronabewijzen voor anderen te regelen. Die verkocht hij voor 100 tot 150 euro per stuk.

Herkend

De man meldde zich telkens met een andere naam bij de vaccinatiepost waardoor hij voor verschillende mensen vaccinatiebewijzen kon verzamelen. Dat begon op een gegeven moment op te vallen, want hij werd herkend door medewerkers van de priklocatie. Toen hij erop werd aangesproken, rende de man weg om het vervolgens op een andere plek opnieuw te proberen.

De man werd uiteindelijk toch gepakt, want hij meldde zich onder een naam waar al extra op werd gelet. Die persoon zou namelijk verkondigd hebben dat hij zonder vaccinatie een coronabewijs kon fixen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kan geen kwaad

Tijdens het politieverhoor maakte de man duidelijk dat hij al acht keer is gevaccineerd. Volgens dokters is dat niet per se gevaarlijk, maar het levert ook geen extra bescherming op. Wat voor straf de 'multivaxer' krijgt, is nog niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie